Hoe kiest u het juiste airconditioningsysteem voor uw huis


Airco Dordrecht

De kwaliteit van de lucht die u inademt, beïnvloedt bijna alles aan u. Als de lucht in uw huis slecht is, kan dat leiden tot een hele reeks gezondheidsproblemen zoals astma, allergieën, hoofdpijn en bronchitis. Hetzelfde geldt voor een huis met een inefficiënt airconditioningsysteem. De beste manier om uw huis comfortabel te houden tijdens de zomer is door een efficiënt en effectief Airco Dordrecht te installeren. In sommige woningen is dit echter niet altijd praktisch of mogelijk. In deze gevallen moet u kiezen tussen iemand inhuren om de apparatuur te installeren of het systeem zelf installeren. Dit artikel zal u door de verschillende soorten airconditioningsystemen leiden, zodat u de juiste kunt kiezen voor uw woning in Dordrecht.

Airconditioningsystemen met binneneenheid (IACS)

Een IACS is het eenvoudigste type airconditioningsysteem, dat bestaat uit een binnenunit met een blaasdeur en een buitenunit met een diafragmacondensor. Dit type systeem werkt zeer goed in combinatie met raamairco’s. Kies indien mogelijk voor een IACS-systeem met een afstandsbediening. Zo kunt u de temperatuur op elk moment aanpassen zonder uit uw luie stoel te hoeven komen. Terwijl wij dit systeem “vloerventilatie” noemen, worden systemen die bestaan uit een buitenunit met een binnenventilator over het algemeen “vloerventilatie” genoemd. Deze vorm van ventilatie is zelfs bij koud weer zeer effectief.

Plafond-airconditioners (LMAC’s)

Een veel voorkomend probleem met airconditioners is storingen. Dit kan vele oorzaken hebben, zoals vorstvorming in de motor of een defecte motor of de compressor zelf. Om dergelijke problemen te voorkomen, is het verstandig een model met een goede reputatie te kiezen. Het model moet relatief modern zijn en een lange staat van dienst hebben. Zoek naar een fabrikant die al minstens 10 jaar bestaat. Het model moet de belasting van normaal gebruik kunnen doorstaan zonder defect te raken. De compressor moet de hoeveelheid lucht die wordt gekoeld aankunnen en moet voldoende luchtdoorstroming hebben. Zoek naar een model met een binnenunit en een buitenunit met een afneembare blaasdeur. Zo kunt u de unit indien nodig gemakkelijk van kamer naar kamer verplaatsen. De meeste binnenunits zijn voorzien van een schakelaar waarmee u de unit automatisch kunt inschakelen wanneer u thuiskomt van uw werk. De blaasdeur moet zonder problemen open en dicht kunnen.

Vloerstaande airconditioners (LFAAC’s)

Verspreid in het landschap staan vloerstaande airconditioners. Dit type is vaak groot, vaak op een standaard gemonteerd en in staat om een grote ruimte snel af te koelen, zelfs tijdens hittegolven. Om vervuiling van de lucht met stof en andere allergenen te voorkomen, is het raadzaam te zoeken naar een model met een luchtfilter. Het filter moet bestand zijn tegen herhaaldelijk gebruik zonder tekenen van slijtage te vertonen. Wanneer de ruimte beperkt is, is het mogelijk de airconditioner op een standaard te monteren. Dit is een minder dure optie, maar vereist wel enige montage. Een uitstekende optie voor woningen met beperkte ruimte is de draagbare airconditioner. Deze werken meestal op batterijen en kunnen naar behoefte van kamer naar kamer worden verplaatst.

Draagbare airconditioningsunits (PCAU’s)

De airconditioner is het middelpunt van de binnenunit van een PCAU. Het meest voorkomende type is het op een voetstuk gemonteerde type. Dit type heeft een sproeier en heeft één of meer expansie-units. Een op een voetstuk gemonteerde airconditioner moet zo dicht mogelijk bij het verwarmings- of airconditioningsysteem worden gemonteerd om de efficiëntie te maximaliseren. Andere types airconditioners kunnen aan een muur of op de grond worden gemonteerd. Dit type airconditioner wordt vaak een op de grond gemonteerde airconditioner genoemd. Een aan de muur gemonteerde airconditioner wordt een staande airconditioner genoemd en is in staat een kamer vanaf de grond te koelen. Deze types airconditioners zijn vaak uitgerust met een handenvrije afstandsbediening. Met de afstandsbediening moet u de temperatuur van de unit overal in huis kunnen regelen.

Hoge nauwkeurigheid airconditioners (HAAAC’s)

Airconditioners met hoge nauwkeurigheid worden vaak HAAAC’s genoemd, of high output airconditioners. Ze kunnen de lucht sneller koelen dan andere types en kunnen worden gebruikt om kamers op een constante temperatuur te houden, zelfs in omgevingen met een hoge vochtigheidsgraad. Deze units zijn meestal duurder, maar bieden uiteindelijk meer waar voor hun geld omdat ze efficiënter zijn. HAAACS worden vaak gebruikt in kantoren, scholen en andere plaatsen waar een constante koeling nodig is.

Venster AC-eenheden

Raamairconditioners worden vaak raam-airconditioners genoemd. Dit komt omdat ze meestal aan de binnenkant van een raam worden gemonteerd en gekoeld worden door de airconditioner zelf. Deze units worden ook wel draagbare airconditioners genoemd, omdat ze naar behoefte van kamer naar kamer kunnen worden verplaatst. Er zijn veel verschillende typen raamairco’s, elk ontworpen voor een specifieke toepassing. De meest voorkomende types zijn de raamairco met een verwijderbare compressor en een raamairco met een solid-state compressor. Met de eerste kunt u de unit onderweg meenemen, terwijl de tweede meer geschikt is voor centrale luchtvoorziening waar hij altijd wordt gebruikt.

Verdampingskoelers

Een populaire optie voor het koelen van woningen met een hoge luchtvochtigheid is verdampingskoeling. Deze vorm van koeling betekent dat u helemaal geen airconditioner gebruikt. De lucht in uw huis wordt gewoon gekoeld door het vocht in de lucht. De beste verdampingsairconditioner voor u wordt bepaald door uw klimaat, de hoeveelheid vocht in de lucht en hoe vaak u hem wilt gebruiken.

Airconditioningsystemen voor grote huizen en meergezinswoningen.

Er zijn veel soorten airconditioningsystemen voor grote huizen en meergezinswoningen, maar het meest voorkomende type is het gecombineerde binnen-buiten-systeem. Dit type bestaat uit een binnenunit met een blaasdeur en een buitenunit met een diafragmacondensor. Kies indien mogelijk een binnenunit met een aan/uit schakelaar. Op die manier kunt u het systeem goed bedienen en voorkomt u dat u het per ongeluk inschakelt terwijl u bezig bent met uw dagelijkse bezigheden. Het is ook aan te raden een binnenunit met een thermostaat te kiezen, zodat u de temperatuur naar believen kunt regelen zonder uit uw luie stoel te hoeven komen.