Hoe een kamer te schuren zonder het oppervlak te beschadigen: Een uitgebreide gids


Vloer schuren

Is er iets erger dan een kamer schuren en de afwerking verpesten? Als dat zo is, hoeven we ons geen zorgen te maken. Want het afwerken van een kamer hoeft geen ingewikkeld proces te zijn vol met lastige trucs en tips. Het enige wat u nodig hebt is een goede strategie, wat basiskennis over hoe u moet schuren en een paar producten die de klus eenvoudiger maken. Lees verder om te ontdekken hoe u een kamer kunt schuren zonder het oppervlak te beschadigen.

Wat is de beste manier om houten vloeren te schuren?

Er zijn een paar verschillende manieren om een kamer te schuren, maar de meest voorkomende onder professionele refinish shop werknemers is om een natuurlijke afwerking te gebruiken op de striping, gevolgd door een hardhouten vloer. Natuurlijke afwerkingen zijn over het algemeen meer vergevingsgezind dan hardhouten vloer afwerkingen, dus het is vaak mogelijk om een kamer te schuren alleen met behulp van een natuurlijke ondergrond.

Hoe schuur je een kamer?

Het eerste waar u rekening mee moet houden bij het schuren is het soort kamer dat u gaat schuren. Als de kamer kleiner is dan gemiddeld, wilt u niet te hard schuren omdat u dan het oppervlak beschadigt. U wilt ook niet te lang schuren, want dat kan leiden tot vlekken op de rand van de lap en ook tot scheuren. Er zijn veel verschillende manieren om een kamer te schuren, maar de belangrijkste methode is het gebruik van een vod met korrel 120 om het overtollige stof te verwijderen.

U kunt ook een natte bloemistenspons met korrel 120 gebruiken. Een ander nuttig hulpmiddel voor het verwijderen van overtollig stof is een oude tandenborstel, omdat u de haren kunt gebruiken om het stof terug te duwen en het weg te halen. Als het hout oud of geverfd is of tekenen van waterschade vertoont, moet u het zorgvuldig schuren om beschadiging van de houtnerf te voorkomen. Als de houten vloer moeilijk te schuren is, kunt u hem eerst beitsen om de textuur te verbeteren.

Wanneer is het nodig om een kamer te schuren?

Als u een grote kamer gaat opknappen, of uw kamer is groter dan gemiddeld, dan zult u de kamer willen schuren. Voor kleine kamers kunt u het schuren waarschijnlijk overslaan, omdat het eindproduct ook zonder schuren goed zal zijn. Als uw kamer nog niet af is, kunt u altijd later nog schuren. Het belangrijkste is dat u het hout schuurt als de vloer klaar is, niet ervoor. Als u schuurt voordat de vloer helemaal droog is, zult u rode strepen in de afwerking schuren. Wanneer u een grote kamer schuurt, zult u de hele kamer en de vloeren eronder en erboven vele malen hebben geschuurd.

Hierdoor zal het hout op veel plaatsen sporen hebben achtergelaten. Het beste is om de hele vloer te schuren zodra de natte ruimte klaar is. Als de natte ruimte klaar is, schuurt u de ruimte zoals hij is. Als u eerst een kleine ruimte hebt geschuurd, hebt u het hout gemarkeerd, waardoor het een afwerking heeft gekregen die minder dan ideaal is.